Antrenamente cu aeronave militare pentru Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Marţi, 14 Iulie 2020
125
Mâine, începând cu ora 10.00, în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor din București, vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forțelor Aeriene Române.

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, luni, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, se va desfășura o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori, informează Biroul de presă al MApN.

Monumentul va fi survolat de aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, aeronave civile din dotarea Școlii Superioare de Aviație Civilă și Aeroclubului României din subordinea Ministerului Transporturilor, o aeronavă de transport pasageri din dotarea Tarom, aeronavele echipei independente de acrobație aeriană Iacării Acrobați, precum și aeronave civile din dotarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială "Elie Carafoli".

Pe timpul ceremoniei, vor evolua aproximativ 15 aeronave militare ale Forțelor Aeriene Române de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 Puma, IAR-99 Standard, IAR-99 Șoim, trei elicoptere tip Mi-17 și EC-135, o aeronavă Cessna VC-560 aparținând Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informații, o aeronavă Tecnam 2006 și o aeronavă Piper Seneca V aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, două aeronave BN-2A Islander și o aeronavă Beechcraft King Air 90 aparținând Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială "Elie Carafoli", o aeronavă B737 aparținând Tarom, trei aeronave tip IAK- 52 aparținând echipei independente de acrobație aeriană din România, cinci aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

Ceremonia va fi organizată în format restrâns, cu respectarea limitărilor impuse pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

XXX

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. La 17 iunie, în urmă cu 110 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepție proprie pe teritoriul țării noastre. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1906 secunde