ANPC nu iartă! Piețe închise din cauza neregulilor constatate la control

190
ANPC nu iartă! Piețe închise din cauza neregulilor constatate la control - dd-1586514928.jpg

Articole recomandate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis Piața Rahova și pescăria din Piața Moghioroș, din Capitală, din cauza unor nereguli constatate în urma controalelor efectuate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, potrivit Agerpres.

ANPC a început o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile ordonanțelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor, se arată într-un comunicat al instituției. Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, coordonate de președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, și de directorul general, Paul Anghel, au efectuat, joi, mai multe verificări în câteva dintre cele mai importante piețe agroalimentare Capitală.

"S-a dispus închiderea Pieței Rahova, care, în timpul lucrărilor de consolidare a clădirii, își desfășoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilități sau toalete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului și care nu respectă niciuna dintre prevederile ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respectă distanța socială dintre comercianți, numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor). S-a interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri și brânzeturi din Economatul situat în Piața Rahova din cauza condițiilor insalubre de depozitare a produselor în aceste agregate", se arată în comunicat.

De asemenea, comisarii au decis și închiderea pescăriei din Piața Moghioroș, din cauza a numeroase nereguli identificate în activitatea acesteia. Astfel, s-a constatat că exista la vânzare pește proaspăt cu modificări organoleptice, miros și consistență a cărnii specifice peștelui alterat, fiind păstrat în condiții improprii, în afara spațiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheață. Peștele congelat prezenta arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producție specifică).

În aceste condiții, au fost aplicate două amenzi contravenționale, în valoare de 12.000 lei, și a fost retrasă de la comercializare întreaga cantitate de pește găsită.

La piețele 16 Februarie și Domenii s-a constat că nu erau respectate prevederile ordonanțelor militare (de ex.: anunțurile privitoare la respectarea distanței sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.), motiv pentru care au primit avertisment și obligativitatea remedierii situației în 24 de ore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2688 secunde