Animalele bătute sau implicate în lupte ilegale, duse în adăposturi

209
Animalele bătute sau implicate în lupte ilegale, duse în adăposturi - animaleprotectie-1610294548.jpg

Articole de la același autor

După înființarea Poliției Animalelor, care va începe să funcționeze după angajarea specialiștilor, autoritățile au luat și măsura modificării legislației cu privire la împrejurările în care vor putea să intervină polițiștii, dacă vor constata că animalele sunt în situație de pericol. Astfel, potrivit OUG 175/2020, intrată în vigoare la începutul acestui an, polițiștii vor putea să emită de urgență un ordin de plasare a animalului într-un adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, pentru mai multe situații de pericol: „dacă animalul a fost rănit sau schingiuit, dacă a fost implicat în lupte între animale sau cu animale, dacă a fost ținut captiv și asupra lui a fost practicat tirul, dacă a fost expus forțat la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute”.

De asemenea, vor putea fi confiscate, oile, caprele, vacile sau caii lăsați fără supraveghere pe căile de circulație publică.

Polițiștii vor constata pericolul prin constatare directă, urmare a unor reclamații, prin înregistrări video, audio sau fotografii, indiferent de proveniența lor sau în baza unei fișe de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

„Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis. Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență”, au subliniat reprezentanții Poliției Române. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5289 secunde