Ani grei de pușcărie pentru românii care au îngrozit Parisul. Cum acționa rețeaua

Marţi, 22 Octombrie 2019, 21:01
588
20 de membri ai unui clan din România care își exploatau copiii trimițându-i să fure în metroul parizian au fost condamnați, astăzi, la Paris la pedepse cuprinse între 4 și 8 ani de închisoare cu executare, a anunțat o sursă judiciară, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Acești bărbați și femei, membri unui clan de romi sedentarizați, au fost condamnați de Tribunalul din Paris pentrutrafic de minori, posesie de bunuri furate, spălare de bani și asociere în scop infracțional.

În total, ei au fost condamnați la 113 de ani de închisoare, precum și la interdicția de a mai intra pe teritoriul francez.

Acest proces, care a durat trei săptămâni, este rodul unor investigații inițiate la sfârșitul lui 2016 în fața recrudescenței furturilor în metroul parizian de către grupuri de adolescenți foarte abili: minorii, între 11 și 18 ani, sustrăgeau telefoane și portofele de la pasageri, cel mai adesea pe scările metroului. În timp ce unul sau mai mulți dintre ei deturnau atenția victimelor, un altul sustrăgea obiectele și le transmitea unor complici care se grăbeau să la ascundă, înainte ca și ceilalți să fugă.

Aceste bande, care acționau în special în stațiile de metrou turistice, au operat mai ales în timpul Conferinței ONU privind schimbările climatice-21 de la sfârșitul lui 2015 și al Campionatului European de Fotbal din 2016.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3924 secunde