Ani grei de închisoare pentru un accident mortal. Șoferului i-a fost respins acordul de recunoaștere a vinovăției!

808
Ani grei de închisoare pentru un accident mortal. Șoferului i-a fost respins acordul de recunoaștere a vinovăției! - anigreiinchisoare2-1568315708.jpg

Articole de la același autor

Un șofer constănțean a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare, după ce a provocat un accident rutier în apropiere de Alba Iulia, în urma căruia a murit un om. Deși în timpul anchetei constănțeanul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, care i-ar fi adus o pedeapsă cu suspendare, magistrații din Alba Iulia l-au respins. "Accidentul ar fi putut fi evitat dacă inculpatul era atent la traficul din fața lui", au arătat anchetatorii, la data trimiterii în judecată. 


Polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța au depistat, miercuri, 11 septembrie, un bărbat de 61 de ani, din municipiul Constanța, condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 4 ani de închisoare, sub acuzația de ucidere din culpă. În aceeași zi, bărbatul, identificat ca fiind Stere P. a fost ridicat de la domiciliu și dus la Penitenciarul Poarta Albă, unde urmează să ispășească pedeapsa. 


Bărbatul, șofer de camion, a ajuns după gratii, după ce la începutul lui 2016 a provocat un grav accident rutier în care și-a pierdut viața un om. Potrivit anchetatorilor, pe 15 ianuarie 2016, în jurul orei 18,00, Stere P. conducea un camion marca DAF, pe DN1, dinspre Alba Iulia spre Sebeș. La un moment dat, în dreptul km 373+467, nu a observat coloana de mașini oprită în fața sa, nu a frânat la timp și a intrat pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un vehicul marca Renault Kangoo. În urma impactului, C.A., pasager în vehicul, a suferit răni grave, decedând. 


"În timp ce conducea camionul, inculpatul a observat o coloană de mașini în fața sa, ultima fiind o dubiță de culoare albă cu inscripții roșii, care a oprit în fața sa, iar în momentul în care a călcat frâna, semiremorca (vagonul) l-a împins și l-a aruncat pe contrasens, din cauză că nu a ținut frâna, atingând cu oglinda retrovizoare dreapta, duba oprită în fața sa. În momentul în care a fost aruncat pe contrasens a intrat în coliziune cu un vehicul care circula din sens opus. Accidentul și decesul victimei puteau fi evitate, în condițiile în care inculpatul observa modul în care se desfășura traficul în fața sa, respectiv coloana oprită și efectua din timp manevrele necesare pentru a evita coliziunea cu autovehiculul care circula în fața sa", au arătat anchetatorii în rechizitoriul de trimitere în judecată. 


Bărbatul a fost acuzat de ucidere din culpă. Deși în timpul anchetei constănțeanul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, ceea ce i-ar fi permis o condamnare cu suspendare, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins acordul, au trimis dosarul înapoi la Parchet, într-un final, după încă un an de cercetare judecătorească, șoferul din Constanța fiind condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0758 secunde