Angajații companiilor închise de DSP vor primi șomaj tehnic. Măsura a fost adoptată prin OUG

134
Angajații companiilor închise de DSP vor primi șomaj tehnic. Măsura a fost adoptată prin OUG - carantina-1595518066.jpg

Articole recomandate

Angajații sănătoși ai companiilor pentru care Direcțiile de Sănătate Publică dispun suspendarea activității din cauza unor cazuri de COVID-19 vor primi indemnizație de șomaj tehnic. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens, a anunțat Ministerul Muncii.


"Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o Ordonanță de Urgență prin care a instituit o nouă măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor care sunt nevoiți să întrerupă activitatea din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor salariați. Astfel, dacă Direcția de Sănătate Publică dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj", potrivit unui comunicat al instituției.


Măsura este valabilă pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai mult de a sfârșitul anului.


Potrivit Ministerului Muncii, măsura este necesară pentru a evita pierderea de locuri de muncă și amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie și restul populației.


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunțase recent această măsură.


"Angajații bolnavi urmează să fie tratați (...), cei sănătoși, însă, vor merge acasă, până la reluarea activității în condiții optime. Am înțeles că în asemenea situații punctuale, când autoritățile județene decid măsuri de restricție, există impact major asupra angajaților și a angajatorilor. Și am propus o soluție. Reglementarea care să asigure acordarea de șomaj tehnic pentru angajații sănătoși dar trimiși acasă, în condițiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea ședință", a scris Violeta Alexandru pe Facebook, săptămâna trecută.


Sursa: Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7358 secunde