Angajată a Ministerului Sănătății, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

201
Angajată a Ministerului Sănătății, confirmată pozitiv cu noul coronavirus - virus-1584189507.jpg

Articole recomandate

Grupul de Comunicare Strategică precizează că o femeie în vârstă de 41 de ani, întoarsă recent din Dubai, confirmată vineri cu noul coronavirus, este angajată a Ministerului Sănătății. Este vorba de cazul 92, care acum se află la spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Conform informațiilor oficiale, femeia a mers însă la serviciu începând cu data de 9.03.2020, făcând naveta Iași-București.


"PRECIZARE/rectificare


Cazul 92, mai exact femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 și a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020 este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoana din județul Mureș.


Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș.


Menționăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv.


De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.


În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.


Reamintim că, rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache și secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative.", transmite Grupul de Comunicare Strategică.


"Caz 92 - Femeie, 41 ani din Iași, lucrează în Mureș, venită din Dubai in 08.03; face naveta Iași -București; din 09.03 a mers la serviciu; debut în 12.03, confirmată in 13.03", se arată în anunțul inițial, făcut vineri seara.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7027 secunde