Anchetă internă la Crimă Organizată! Ce acuzații aduc suspecții dintr-un dosar

604
Anchetă internă la Crimă Organizată! Ce acuzații aduc suspecții dintr-un dosar - diicotperchezitii-1605455898.jpg

Articole de la același autor

O acțiune fără precedent a procurorilor DIICOT a avut loc în cursul săptămânii trecute. Aproape 70 de percheziții au avut loc în mai multe localități din județul Constanța, pentru destructurarea unei grupări care făcea trafic cu etnobotanice și spălare de bani. Peste 110 persoane au fost duse la audieri, iar 40 au fost arestate. În consecință, în sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Constanța a fost înghesuială, suspecții dormind înghesuiți pe podea.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT din mai multe județe împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate au descins în 386 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate. Au avut loc percheziții în Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Călărași, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraș Severin, Timișoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj, Bistrița Năsăud și București.

În județul Constanța, într-un dosar care viza destructurarea unei grupări infracționale care se îndeletnicea cu traficul de etnobotanice au avut loc 69 de percheziții, în Constanța, Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Techirghiol, Agigea și Ovidiu. Au fost duse la audieri 111 persoane. De altfel, voci apropiate anchetei reclamă că suspecții ridicați pentru audieri au fost ținuți înghesuiți în sediul brigăzii, fără a fi respectate normele de distanțare socială, impuse în această perioadă. Suspecții sunt acuzați că se îndeletniceau cu traficul de etnobotanice și spălare de bani.

Referitor la modul cum a fost „gestionată” înghesuiala ocazionată de audieri, reprezentanții IPJ Constanța ne-au precizat:

„Persoanele în cauză au fost aduse pentru audieri și au stat în curtea BCCO, iar pe timpul nopții, fiind frig afară, au solicitat să stea în interior. Li s-au pus la dispoziție măști, mănuși și materiale dezinfectante, pe care le-au folosit, fiind monitorizați de polițiști. Din datele existente, persoanele făceau parte din aceeași familie. Nefiind sub măsuri restrictive, acestea puteau pleca oricând, însă au solicitat sa rămână, așteptând finalizarea cercetărilor. În cauză, au fost dispuse verificări interne, pentru stabilirea situației de fapt, la finalizarea cărora se vor dispune măsuri legale, dacă se impun”.

40 de suspecți arestați preventiv

Revenind la obiectul dosarului penal, suspecții sunt acuzați că din octombrie 2017 și până în prezent au aprovizionat litoralul Mării Negre cu etnobotanice. În urma perchezițiilor, care au avut loc miercuri, 11 noiembrie, anchetatorii au ridicat 800 de grame de cannabis, un kilogram de substanță pulverulentă (substanță cu efect psihoactiv), 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă. De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, 1 pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.

În urma audierilor, 40 de persoane au fost reținute și duse în fața instanței de judecată cu propunere de arestare, magistrații dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Alte patru persoane anchetate în dosar sunt în prezent arestați în alte dosare penale; pentru alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9808 secunde