Anchetă după ce un bărbat a murit a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19

340
Anchetă după ce un bărbat a murit a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19 - vaccin-1614856387.jpg

Articole recomandate

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a venit, joi, cu mai multe precizări privind moartea unui bărbat din județul Argeș la numai o zi după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-Covid-19.


Bărbatul de 45 de ani s-a prezentat pe 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.


„În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate”, anunță CNCAV într-un comunicat.


Conform procedurii, după administrarea dozei de vaccin, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.


Conform datelor furnizate către CNCAV de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștiinței suferit la domiciliu.


„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, se mai arată în comunicatul CNCAV.


Din păcate, în dimineața zilei de 3 martie, bărbatul a fost declarat mort la domiciliu de către personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia.


„La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului”, a mai precizat CNCAV.
Persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute, conform medicului de familie al bărbatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6797 secunde