Anchetă a Parchetului Militar în cazul suspectului de pedofilie decedat după intervenția jandarmilor

356
Anchetă a Parchetului Militar în cazul suspectului de pedofilie decedat după intervenția jandarmilor - 1706131-1563626876.jpg

Articole recomandate

Bărbatul care a fost imobilizat vineri seară de jandarmi după o suspiciune de abuz sexual asupra unei fete de 12 ani a decedat sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Incidentul a avut loc la Festivalul de Folclor pentru Copii și Tineret, care se desfășura în municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, a declarat pentru AGERPRES că jandarmii au acționat în vederea scoaterii din mulțime și imobilizării bărbatului, după ce tatăl și fetița au venit la o femeie jandarm să reclame faptele suspectului.

El a precizat totodată că Parchetul Militar Iași a preluat cazul și efectuează o anchetă.

'Parchetul Militar a deschis o anchetă, deja au luat dosarul și ei vor face verificări. (...) Un bărbat a venit cu fetița lui de mână să reclame la jandarmeriță și băiatul care era în patrulă. Fata plângea (...) Au mers să-l scoată pe bărbat din mulțime, l-au extras, erau în zona adiacentă spectacolului, dar a fost recalcitrant, violent (...). Era destul de corpolent și s-a opus acțiunii de imobilizare a jandarmilor (...). În timpul intervenției jandarmilor, i s-a făcut rău, a fost chemată salvarea, a fost resuscitat, a fost dus apoi la spital la Vatra Dornei, după care a fost transferat la Suceava'', a spus Cornaci.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, iar sâmbătă dimineață a fost operat, însă ulterior a decedat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mircea Macovei, a declarat presei sâmbătă că ''a fost adus în stop cardio-respirator, intubat, ventilat, de la Vatra Dornei'' și ''din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat".

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a precizat că pe numele bărbatului implicat în cazul de la Vatra Dornei era în lucru un dosar de cercetare penală.

''Avea un dosar în lucru pentru act sexual cu un minor (...). Avea 55-56 de ani, mai dădea câte 5-10 lei la un copil, de regulă fără adăpost, ca să-i abordeze (...). Din câte știu, nu avea o altă condamnare pe infracțiuni sexuale (...). Parchetul Militar va stabili în funcție de toate probele și partea de agresiune sexuală, și partea de ucidere din culpă'', a explicat Epureanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9088 secunde