Americanii l-au "răstignit" pe patronul Polaris. Dumitru Martin, 13 ani de temniță

28691
5
Americanii l-au
Dumitru Martin, patronul Polaris M Holdings, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru mită, de către un tribunal din Sacramento, California, informează justice.gov


Dumitru Martin a fost găsit vinovat după ce a mituit un ofițer al Forțelor Aeriene Americane pentru a asigura un contract de mai multe milioane de dolari pentru compania sa, Polaris M Holdings. 






Juriul a stabilit pe 31 august 2016 că Dumitru Martin a mituit un ofițer din cadrul Travis Air Force Base din Fairfield pentru a-și asigura câștigarea unor licitații pentru a furniza containere și alte produse și servicii către baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Martin, împreună cu alți trei angajați de-ai săi, a fost prins anul trecut în urma unei acțiuni ai FBI, cu ajutorul a doi agenți sub acoperire.


Co-inculpații Constantin Schiller, 63 ani, Marcelle Banaga, 41 ani, și Anamaria Cruceru au fost extrădați în urmă cu câteva luni din România în SUA. În prezența judecătorului, cei trei și-au recunoscut vinovăția, aruncând, practic, în aer toată apărarea lui Dumitru Martin, care a susținut tot timpul că este nevinovat. Mai mult decât atât, aceștia au povestit anchetatorilor americani cu lux de amănunte toată povestea mituirii oficialilor americani de rang înalt.


Constantin Schiller, Marcelle Banaga și Anamaria Cruceru au pledat vinovați pentru complicitate la dare de mită. Ei își vor afla sentința în data de 11 mai 2017. Fiecare dintre ei riscă o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare, asta pentru că și-au recunoscut vinovăția în fața juriului.




Comentează știrea

In America se respecta legile
7 aprilie 2017
Jeguri de oameni care ne rad in nas de ani de zile datorita coruptiei

Pai ca sa mituiasa americanii cu mil dolari ne tine pe noi polarisul intr-o mizerie crunta. Abia acum cateva zile unii dintre angajatii polaris au primit maturi, dar de slaba calitate, caci de cand au castigat licitatia si pana mai ieri maturau cu crengi. In Bucuresti se matura cu perii groase, cu care se aduna si praful. Dar la noi coruptia e atat de mare incat nici un organ de control nu a "observat" ca de fapt cta nu e maturata de ani de zile. Si avem DSP, DSV, OPC, ITM, nevasta de primar medic, dar sunt orbi. Oare de ce ???

Georgiana
7 aprilie 2017
in RROMania ar fi luat 6 luni cu suspendare

Păcat de el..

mircea
7 aprilie 2017
idiot

merita mai mult !

nicolas
7 aprilie 2017
slugi

Fapta lui Martin este evident condamnabila dar, as vrea sa scot in evidenta graba statului Roman de ai extrada in Sua pe ceilati inculpati fara sa intrebe macar cand va fi extradat in Romania betivul ala care la omorat pe saracul Theo Peter!

Dr.Justice
9 aprilie 2017
Solutie salvatoare ptr Martin si Romania

Eu propun sa-i exportăm in SUA pe Tariceanu,Dragnea,Iordache,Nicolicea si Serban Nicolae.Pe Tariceanu il punem sef peste Senat ,pe Dragnea sef la Congres iar pe Iordache sef la Departamentul Justiției.Sa le dea lectii americanilor cum se dau legi mafiote si cum ii poti scoate pe toti coruptii si mafioții din închisori, cu legi date peste noapte,"ca hotii".Poate asa scapa si Martin de parnaie si Romania de gasca de corupți care a acaparat puterea. PS.Sunt curios,in cei 13 ani de parnaie Martin va fi "fata in casa" ptr hispanici, negrii sau neonazistii albi?Fiti siguri ca-l paste o inchisoarea federala nu una statală.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5857 secunde