Amenzi la terasele și operatorii de la plaje din Eforie Nord

224
Amenzi la terasele și operatorii de la plaje din Eforie Nord - amenzilaterasesiplaje-1596822205.jpg

Articole de la același autor

Comisarii Protecției Consumatorilor din cadrul Comandamentului Litoral, însoțiți de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Jandarmeriei Constanța, ai Gărzii de Mediu Constanța și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, au desfășurat, săptămâna aceasta, o amplă acțiune de control în rândul operatorilor economici care desfășurau activități comerciale în zona falezei și plajei stațiunii Eforie Nord.

În urma verificărilor, au fost aplicate 72 de amenzi contravenționale în valoare de 407.000 de lei și 64 de avertismente, au fost retrase de la comercializare zeci de kilograme de produse alimentare neconforme și a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici din domeniul alimentației publice și al administratorilor de plaje. Pentru patru dintre aceștia s-a propus suspendarea activității pe perioade cuprinse între 1 și 12 luni, pentru abateri repetate.

În timpul controalelor, au fost depistate locații construite ilegal, unde se desfășurau activități de alimentație publică, fără autorizații de funcționare, fapt care a dus la oprirea activității și la propunerea de emitere a unei decizii în acest sens, pentru punerea în pericol a sănătății consumatorilor.

"Acțiunea a vizat inclusiv plajele din Eforie Nord, marea majoritate a operatorilor fiind sancționați pentru nerespectarea suprafeței destinate plajei pe nisip. Beach-barurile construite ilegal au fost oprite de la funcționare, acolo unde nu existau niciun fel de autorizații. Situația este una repetată de la an la an! Cașcarabetizarea unei stațiuni de interes național face ca mulți turiști să aleagă varianta bulgărească a Mării Negre. Verificările vor continua pentru evaluarea respectării măsurilor. 85 de acțiuni și prea multe sancțiuni pentru un litoral european!", a declarat comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3417 secunde