Amendă uriaşă pentru poluarea aerului la un operator de cereale din Portul Constanţa

353

Articole de la același autor

Comisariatul Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu a realizat, în luna noiembrie, 98 de acţiuni de inspecţie şi control, a aplicat 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.168.500 de lei, două sancţiuni complementare de suspendare a activităţilor până la obţinerea autorizaţiilor de mediu şi o sancţiune complementară privind eliminarea deşeurilor de pe amplasament şi aducerea terenului la starea iniţială.

De asemenea, au fost efectuate 55 de controale planificate, din care 43 de controale tematice la unităţi administrativ teritoriale din judeţ. Au fost sancţionate şapte primării cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de desfiinţare a depozitelor neorganizate de deşeuri, identificate pe raza administrativ teritorială a acestora şi s-au stabilit măsuri cu termene de realizare.

„Urmare a unei sesizări privind poluarea aerului pe timpul operaţiunii de încărcare – descărcare cereale în incinta Portului Constanţa, operatorul portuar a fost sancţionat cu amendă de 15.000 de lei, conform Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Pentru nepredarea vehiculelor scoase din uz aflate pe o proprietate din localitatea Techirghiol, proprietarul terenului a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.000 lei şi s-au stabilit măsuri de salubrizare a terenului în cauză”, explică Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa.

De asemenea, au fost realizate controale comune împreună cu alte autorităţi pentru verificarea respectării prevederilor legale privind transferurile de deşeuri în Portul Constanţa şi pentru prevenirea şi combaterea fraudelor în domeniul comerţului cu piese auto second hand, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, în acest caz fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5467 secunde