Ambulanță atacată cu pietre de oamenii revoltați în cazul fetei moarte după ce a născut

185
Ambulanță atacată cu pietre de oamenii revoltați în cazul fetei moarte după ce a născut - ambulanta-1573291807.jpg

Articole recomandate

O ambulanță care transporta doi pacienți la spital a fost atacată cu pietre, vineri noapte, de mai mulți protestatari revoltați de cazul tinerei de 19 ani din Brăila.


Ea a decedat la o lună după ce a născut, pentru că a făcut septicemie din cauza unui rest de placentă uitat în uter după naștere, transmite Agerpres.


Un grup de 25 de persoane se deplasa spre Spitalul Județean de Urgență Brăila, pentru a protesta pentru a doua seară împotriva sistemului medical care a dus la decesul tinerei mame, moment în care o parte din acestea au aruncat cu pietre într-o ambulanță care se îndrepta spre Spitalul nr. 3, spărgând unul dintre geamurile laterale ale salvării.


Potrivit IPJ Brăila, au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate și a se stabili care sunt cele vinovate de comiterea infracțiunii, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere.




Managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila, dr. Viorica Iuga, a declarat că această campanie pornită împotriva SAJ este "neavenită și neadevărată", iar informațiile potrivit cărora pacienta de 19 ani nu ar fi fost transportată la unitatea medicală potrivită sunt false și au ca scop deturnarea atenției de la cei care se fac cu adevărat vinovați de moartea tinerei.


Ministrul Sănătății, Victor Costache, a solicitat vineri reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean în cazul tinerei decedate. Ana Maria Păduraru, de 19 ani, a murit la Brăila la o lună după ce a născut, deoarece i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului IML, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.


Mama tinerei a declarat că, la o lună de la naștere, fata a acuzat dureri, fiind cu ambulanța la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară. A primit tratament antiinflamator și a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.


Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 cm pătrați, uitat în organism în momentul nașterii, ar fi declanșat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legiști.


Câteva zeci de persoane, rude, prieteni și cunoscuți s-au strâns joi seară - zi în care tânăra a fost înmormântată - în fața Spitalului Județean de Urgență Brăila, unde au aprins mai multe lumânări și au protestat cerând demisia managerului unității spitalicești.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8153 secunde