Ambasadoarea Franței, declarații în portul Constanța. "Demonstrăm solidaritatea noastră cu aliații"

583
Ambasadoarea Franței, declarații în portul Constanța.
Ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, a declarat, astăzi, în Portul Constanța, că escala în țara noastră a navei maritime franceze de patrulare Commandant Birot, dislocată în Marea Neagră, reprezintă o oportunitate pentru desfășurarea de exerciții în comun între militarii forțelor navale ale celor două state, evidențiind totodată solidaritatea Franței față de forțele aliate, informează Agerpres.

"Această patrulare în Marea Neagră a unei nave a Marinei Franceze, a cincea în 2019 și a treia care face escală în România în acest an, demonstrează încă o dată interesul puternic manifestat de Franța în această regiune. Aceasta face ca Franța să fie națiunea europeană nonriverană cea mai prezentă în Marea Neagră din 2019. Această detașare evidențiază solidaritatea noastră cu aliații noștri, această vizită la Constanța reprezintă, de asemenea, o oportunitate pentru Marina Română și Marina Franceză de a desfășura exerciții în comun și dezvoltă o mai bună cunoaștere reciprocă și realizarea unui schimb de experiență", a spus Michele Ramis, într-o conferință de presă organizată în Portul Constanța, pe cheiul unde este acostată nava Commandant Birot.

Comandantul navei Commandant Birot, locotenent-comandor Maxime Leroy, a menționat că interoperabilitatea între forțele navale ale Franței și României este foarte bună.

"Am avut mai multe exerciții, manevre, exerciții de realimentare și exerciții de apărare antiaeriană, pentru reasigurarea NATO în Marea Neagră, și avem aceeași funcție și în Marea Baltică. Experiența avută cu marinarii militari români este foarte bună, suntem pe deplin operaționali și putem interacționa foarte bine datorită standardelor NATO", a spus Leroy.

XXX

Nava maritimă franceză de patrulare Commandant Birot, dislocată în Marea Neagră, face o escală în Portul Constanța, în perioada 4 - 7 decembrie, în cadrul misiunilor regulate pentru a arăta solidaritatea Franței față de aliații săi și pentru a păstra libertatea de navigație pe această mare, a informat Ambasada Franței în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.493 secunde