X
X
Mai multe ştiri online:

Am pierdut cartea de identitate a mașinii. Ce pot să fac?

Ştire online publicată Marţi, 07 Iulie 2020. Autor: Florentina BOZÎNTAN
Sursa foto: RAR
Am pierdut cartea de identitate a mașinii. Ce pot să fac? - cartevehiculsursarar-1594047794.jpg
Cartea de identitate a vehiculului conține atât datele tehnice, cât și datele proprietarilor anteriori ai vehiculului și este unul dintre cele mai importante documente eliberate de Registrul Auto Român. De aceea, reprezentanții registrului recomandă șoferilor să păstreze acest document într-un loc sigur, pentru a evita pierderea, furtul sau deteriorarea. Totuși, în situația în care aceste evenimente au loc, șoferul trebuie să solicite un duplicat la RAR.

"Operațiunea poate fi solicitată la orice reprezentanță RAR, indiferent de locul în care a fost emisă inițial cartea de identitate a vehiculului, fără a fi necesară o programare prealabilă. Documentele necesare obținerii unui duplicat sunt: cererea pentru activitatea pe care o solicitați la RAR, completată olograf de către solicitant, pe propria răspundere și semnată în fața angajatului RAR care efectuează prestația; actul de identitate al solicitantului, documente care atestă calitatea de deținător legal, precum actul de vânzare-cumpărare, factură, act de adjudecare etc; dacă deținătorul este persoană juridică, este altcineva, este proprietarul, este necesară o împuternicire notarială sau delegație", au transmis reprezentanții RAR.

De precizat că, începând cu data de 16 iulie 2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obținerea duplicatului CIV este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR în vederea identificării sale.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17130 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2837 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2473 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2656 secunde