Alți 31 de angajați Arctic Găești, depistați pozitiv cu noul coronavirus. Toți cei 66 de lucrători depistați pozitiv sunt asimptomatici

222
Alți 31 de angajați Arctic Găești, depistați pozitiv cu noul coronavirus. Toți cei 66 de lucrători depistați pozitiv sunt asimptomatici - corona-1589639994.jpg

Articole recomandate

Alți 31 de angajați de la Arctic Găești au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, sâmbătă, după ce vineri 32 de persoane de la fabrică au ieșit pozitive la testele pe care societatea a stabilit să le facă angajaților, transmite Agerpres.


DSP Dâmbovița anunță, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că toți cei de la Arctic depistați cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici.


Conducerea Arctic a hotărât testarea profilactică a angajaților, după ce DSP Dâmbovița a identificat două cazuri în datele de 7 și 9 mai. Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână și este internat.


"Potrivit ultimelor rezultate transmise instituției noastre astăzi, 16 mai 2020, alți 31 de salariați din hala secundară, liniile 3 și 4 ale SC Arctic SA Găești, au fost depistați pozitiv COVID-19, toți fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului și până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66", precizează DSP Dâmbovița.


Conform sursei citate, în cursul zilei de vineri, echipele DSP Dâmbovița au fost prezente la Arctic Găești pentru a efectua ancheta epidemiologică și au dispus izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți și a membrilor de familie pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant.


Alte măsuri luate sunt: cei cu simptomatologie specifică infecției cu COVID-19 se vor prezenta la secția de boli infecțioase, prin solicitarea ambulanței; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul, cu monitorizarea și informarea medicului de familie sau de colectivitate cu privire la cazurile suspecte.


De asemenea, s-a decis întreruperea activității în hala secundară, pentru ambele schimburi ale liniilor 3 și 4, aproximativ 500 persoane, timp de două săptămâni.


Cei depistați pozitiv, în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, vor fi aduși la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secțiilor suport COVID -19.


Directorul DSP Dâmbovița, Sorin Stoica, a declarat, pentru Agerpres, că, din informațiile sale, Arctic Găești va testa în total 400 de salariați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7974 secunde