ALOOO, POLIȚIAAAA....!!! MOARTEA BÂNTUIE PE ȘOSELE! Epileptici cu permis de conducere

2796
11
ALOOO, POLIȚIAAAA....!!! MOARTEA BÂNTUIE PE ȘOSELE! Epileptici cu permis de conducere - moartea2-1459876642.jpg
Recenta tragedie de la Brăila, unde cinci persoane au fost spulberate și ucise pe loc, într-o stație de autobuz, după ce un șofer care suferea de epilepsie a intrat direct în ele, apăsând pedala de accelerație, generează o serie de comentarii, mai ales că testele - preliminare, ce-i drept! - au arătat că șoferul se afla sub influența drogurilor în momentul accidentului.

Dincolo de durerea sfâșietoare a familiilor și apropiaților celor morți în cumplitul accident, vinovații trebuie să răspundă. Internat cu multiple fracturi, șoferul a vorbit presei pentru prima dată și nu a recunoscut că în momentul tragicului accident era sub influența drogurilor. A spus că motivul pentru care a pierdut controlul autoturismului a fost o criză de epilepsie, adăugând că medicul său de familie era conștient de problemele sale de sănătate. În schimb, nu a dorit să comenteze în legătură cu modul în care a obținut permisul de conducere, în ciuda problemelor de sănătate.

"Nu m-am drogat! Îmi pare rău pentru ce am făcut. Nu am vrut să omor pe nimeni. Transmit condoleanțe familiilor victimelor. Medicul meu de familie știa că sufăr de epilepsie", a declarat șoferul-ucigaș, citat de infobrăila.ro.

Tânărul de 27 de ani este acum cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Condoleanțe… sistemului

Condoleanțele, din păcate, nu-i vor ajuta pe copiii rămași fără părinți să înțeleagă de ce au rămas singuri pe lume și nici nu vor alina suferința celor apropiați.

Pentru a descoperi cine sunt adevărații vinovați din spatele unor astfel de tragedii, trebuie să deschidem legislația în vigoare. Din articolul 6 al Ordinului 1162/2010, privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aflăm că epilepsia este definită ca atare dacă au avut loc două sau mai multe crize de epilepsie la un interval mai mic de cinci ani. De asemenea, conducătorilor auto cu epilepsie trebuie să li se monitorizeze capacitatea de a conduce până când trec cel puțin cinci ani fără nicio criză. Dacă persoana suferă de epilepsie, criteriile pentru acordarea sau reînnoirea necondiționată a permisului nu sunt întrunite. Încă o dată, putem vedea cum legea spune ceva, iar realitatea arată cu totul și cu totul altceva.

Orice boală dispare când vrea medicul de familie

Potrivit aceluiași articol 6, o persoană care a avut o criză inițială sau izolată ori și-a pierdut conștiența trebuie sfătuită să nu conducă autovehicule. Este nece-sară întocmirea unui raport de specialitate în care să se precizeze perioada în care este interzisă conducerea unui autovehicul și monitorizarea ulterioară necesară.

La fel ca-n cazul de la Brăila, și în Constanța, medicul de familie poate trimite cu bună știință un pericol iminent pe străzi și nimeni nu pățește nimic. Asta până când se întâmplă o tragedie, dar uitarea este omenească și totul poate reveni la normal, într-un sistem defect.

"Obligatoriu pentru întocmirea acestei fișe medicale este și o adeverință de la medicul de familie din care să rezulte că persoana în cauză nu suferă de o afecțiune incompatibilă cu calitatea de conducător auto. Printre aceste afecțiuni medicale se numără și epilepsia. În acest caz, se poate conduce cu un aviz medical autorizat", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Marian Tudose, șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța.

v v v

O parte a neurologilor sunt de părere că persoanele care suferă de epilepsie nu au ce căuta la volan, întrucât crizele pot apărea în orice moment.

"Examinarea medicală se desfășoară absolut normal, ca pentru toată lumea. Doar că, medicul neurolog are cel mai important rol în acest caz. Există comisii speciale care acordă astfel de avize. Nu cred că un bolnav epileptic ar trebui să aibă carnet de conducere, pentru că nu se știe niciodată în ce moment ar putea avea o nouă criză", a declarat psihologul Cristina Dincu. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Gelu
6 aprilie 2016
Coruptia inca odata ucide

Organele de control ar trebui sa verifice toti medicii de familie si sa vada cati epileptici conduc masini. Ei sunt vinovatii adevarati. Ei nu respecta legea si nu-si respecta semenii.

Cate exemple mai vreti?
6 aprilie 2016
Pricepeti odata : coruptia ucide

Pe facebook circula o intamplare reala petrecuta in Rusia. Un politist a oprit o masina al carui sofer era beat mort. Soferul i-a intins politistului un teanc de bancnote si a plecat mai departe. La scurt timp, politistul este anuntat sa se duca la locul unui accident mortal. Ajuns acolo constata ca victima decedata este sotia lui. Cel care facuse accidentul era soferul beat care ii oferise cu putin timp bani, bani pe care el ii luase fara sa clipeasca.

europeanu
6 aprilie 2016
coruptia ucide

coruptia si justita de rahat ucid.Eu am vazut si orbi cu carnet de sofer si indemnizatie de orb.Si multi,foarte multi betivi cu carnetul in buzunar.

Remus
6 aprilie 2016
Iaca !

Voi stiti oare cati interlopi cu adevarat periculosi in masina si pe jos au carnete,fara sa fie in stare sa explice intelesul unei singure fraze din ,,Codul Rutier''? Pai sunt cu miile,ca Romania geme de interlopi se stieeee....Stiti cati politisti cunosc cu nume si prenume interlopi care obisnuiesc sa umble matoi si drogati cu masinile? Nu doar interlopi,pe langa ei sunt si alti nenorociti analfabeti care conduc. Problema este ca mereu dupa un rahat mare,masurile coercitive se iau tot cu efect asupra celor cinstiti,normali,adevaratii periculosi ramanand asa,..langa danga.

nicu
6 aprilie 2016
epileptici

chiar credeti ca trrebuie sa fii epileptic sa comiti accidente rutiere? atunci toti soferii constanteni sint epileptici,tinind cont de cum conduc.

Urmariti cu atentie la cei din jur ce am scris aici si o sa va convingeti
6 aprilie 2016
pt nicu

Nu sunt toti epileptici, dar probabil ca aproape toti consuma substante care actioneaza pe creier ca coffeina, alcoolul sau alte substante. Aceste substante schimba comportamentul normal al omului, toate creaza dependenta, iar un om dependent de ceva nu mai e rational. Acesti oameni dupa ce consuma astfel de substante " simt cum creste muschii pe ei" adica incep sa se creada cei mai destepti si cei mai importanti si cred ca lor nu li se poate intampla nimic rau niciodata si ajung sa comita asemenea dezastre. Sunt oameni fara educatie (in special sanitara), neinformati (medicii de familie nu fac preventie), proveniti in special de la tara, care beau coffeina ca pe apa, de cate ori le este sete, fara sa le spuna nimeni ca aceasta substanta este considerata drogul nr.1 in lume.

florin
6 aprilie 2016
spaga

La Navodari toti tiganii au carnete nu stiu carte,dar au carnet de conducere...Asta-i Constanta locul unde justitia este ptr fraierii care platesc taxe si nu le mai ramane de SPAGA.

ion
6 aprilie 2016
vinovati

singuri vinovati sunt medici. pentru bani aproape toti medici din diferite comisii, ar vinde-o si pe masa. medici de la neorologie . dau certificate , de care vrei ,ca esti bolnav sa te pensionezi ,ca esti sanatos -cu toate ca tu ai epilepsie -sau alta boala .am vazut certificat de handicap gradul 2 pentru diferite persoane , care nu au luat o pastila in viata , dar au bani. rusine acestor sa le zicem medici.

adevar
7 aprilie 2016
adevar

Si politia romana care se imbata cu alcool si cafea la noi se plimba cu masina la voi

adevar
7 aprilie 2016
adevar

Romania mia furat copilul . Eu ma bucur cand mor romani si sarbatoresc cand mor romani .

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Martie 2016
Stire din Eveniment : ACCIDENT MORTAL în Năvodari
Pagina a fost generata in 0.4885 secunde