Alina Bica, patru ani de închisoare cu executare!

2085
Alina Bica, patru ani de închisoare cu executare! - a4c8f98c182fb76996ef140a70ff6f05-1574855854.jpg

Articole recomandate

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Inițial, în noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, pedeapsă rămasă definitivă în iunie 2018.

În martie 2019, decizia de condamnare a fost anulată de Instanța supremă, în baza deciziei Curții Constituționale privind nelegala compunere a completurilor de cinci judecători.

La rejudecare, miercuri, s-a respins apelul Alinei Bica și s-a menținut condamnarea din noiembrie 2016.

"În majoritate: respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela și de Ministerul Public - DNA împotriva sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunțată de Înalte Curte de Casație și Justiție - Secția Penală în dosarul nr. 2471/1/2015. În baza art.275 alin. (2) Cod procedură penală obligă apelanta intimată inculpată Bica Alina Mihaela la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă", se arată în decizia dată miercuri de Instanța supremă.

A existat și o opinie separată a unui judecător în sensul achitării Alinei Bica.

Bica a plecat din România, ea aflându-se în Costa Rica.

DNA susține că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obține o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului București. Bica le-a solicitat subordonaților săi de la DIICOT să ceară în instanță condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul 'RAFO', instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocații săi, la dispoziția lui Ionuț Florentin Mihăilescu, fost ofițer de poliție judiciară și consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării și exprimării unei opinii, atât de el, cât și de către Bica, pentru a avea șansa unei soluții favorabile.

"Având în vedere relația existentă între Mihăilescu Ionuț Florentin și Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului și avocaților săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul și a dispus trimiterea în judecată a acestuia. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuț Florentin, angajat al SC Prospecțiuni SA, firmă deținută de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele și lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuț Florentin și Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienței acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ștefan și pe numele altor persoane interpuse", explica DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8795 secunde