ALERTĂ LA MAREA NEAGRĂ: Șase bombardiere rusești, INTERCEPTATE de avioane de vânătoare britanice

Miercuri, 15 August 2018
3879
Șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare britanice desfășurate în România și care securizează spațiul aerian al NATO, potrivit unei comunicat difuzat de Royal Air Force (RAF), transmite AFP.


Aparatele de tip Eurofighter Typhoon au decolat luni dimineața de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu (sud-est) '' în răspuns la prezența a șase bombardiere tip Sukhoi Su-24 Fencer care se aflau în apropierea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre", se arată în comunicat. Bombardierele rusești s-au îndreptat apoi spre Crimeea, a menționat sursa citată.


Această operațiune ''face parte din misiunea poliției aeriene consolidate a NATO în cadrul căreia acționează Royal Air Force pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a da asigurări prietenilor români și a pune în aplicare angajamentul Regatului Unit de a asigura apărarea colectivă'' a țărilor membre NATO, au precizat forțele aeriene britanice.


''Am fost avertizați în legătură cu o importantă activitate aeriană rusă care a avut loc aproape toată noaptea (...) înainte de a primi ordinul de a decola'', a declarat unul dintre piloți, citat de aceeași sursă.


Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a descris luna trecută drept ''frecvente'' astfel de ''provocări'' din partea Rusiei, notează AFP.


Patru bombardiere tip Typhoon sunt desfășurate în cadrul acestei misiuni la baza militară din Mihail Kogălniceanu, unde se află sute de militari americani.


Royal Air Force este prima forță aeriană a Alianței Nord-Atlantice care asigură o misiune de poliție aeriană din România și sub comandamentul NATO, după prezența a patru avioane F-15C Eagle în cadrul US Air Force în Bulgaria, se precizează în comunicatul difuzat de RAF


Sursă: Agerpres


Pagina a fost generata in 0.5398 secunde