Alertă la Costinești. 40 de turiști suspecți a fi infectați cu coronavirus, preluați din stațiune

221
Alertă la Costinești. 40 de turiști suspecți a fi infectați cu coronavirus, preluați din stațiune - dinnoualertacostinesti-1596990410.jpg

Articole de la același autor

Un nou caz de turiști suspecți a fi infectați cu noul coronavirus a pus pe jar autoritățile din județul Constanța și din stațiunea Costinești. Este vorba despre un grup de 40 de persoane din Târgoviște, preponderent copii și adolescenți, care au venit la mare împreună cu un băiat care ulterior a fost confirmat cu Covid-19. Toți au fost preluați de Direcția de Sănătate Publică a județului Dâmbovița și carantinați. La Costinești, au fost intensificate acțiunile de dezinfecție în complexul în care au fost cazați.



"În după-amiaza zilei de vineri, 7 august, DSP Dâmbovița a informat telefonic DSP Constanța, despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costinești, la un complex turistic. Urmare acțiunii de control desfășurate la unitatea turistică, au fost constatate următoarele: un tânăr a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 03.08.2020, aproximativ în jurul prânzului. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul", au anunțat reprezentanții DSP Constanța.

Potrivit acestora, organizatorul excursiei susține că, pe perioada deplasării, au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare, în autocarul care avea o capacitate de 63 de locuri. Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul călătorilor, prin verificarea temperaturii pasagerilor. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și a consimțământului părintelui.



Băgați în carantină, la Târgoviște


"Din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constatat că respectivul complex turistic funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazate aproximativ 150 persoane, adulți și copii. Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști - covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese. Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării. S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor", au mai anunțat reprezentanții DSP Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.435 secunde