Alertă de “fake news” semnalată de MApN, asupra campaniei de vaccinare anti-COVID

331
Alertă de “fake news” semnalată de MApN, asupra campaniei de vaccinare anti-COVID - 12912816918921456175913463994534-1606996574.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării Naționale a atras atenția, joi, asupra unor informații false care circulă în spațiul public, referitoare la campania de vaccinare împotriva COVID-19.


Ministerul Apărării Naționale a transmis, într-o postare pe Facebook, că știrile care transmit că „Vaccinarea va fi obligatorie”, „Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este o acțiune militară, iar vaccinul, un medicament experimental testat pe populație” și că „În România se va folosi un vaccin care nu este autorizat”, nu prezintă informații veridice.


“Acestea sunt doar o parte din știrile false care au apărut și cresc în spațiul public”, transmite MApN.


MapN face trimitere către un comunicat publicat pe platforma “Inforadar”, în care precizează că “Pagina de Facebook a Patronatului Protecţiei şi Medicinei Familiei FAMILIA a publicat o informare semnată de către Dr. Adrian Tatu, în calitate de director executiv. În cadrul postării, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este prezentată drept o acţiune militară specifică, iar vaccinul drept un medicament experimental. Aceste afirmaţii dezinformează cu privire la campania de vaccinare”.


MApN atrage atenția asupra faptului că vaccinarea va fi gratuită și voluntară și că niciun cetățean român nu va fi obligat să primească serul.


“Campania de vaccinare din România este derulată în concordanţă cu ceea ce se întâmplă la nivel european, este armonizată şi compatibilă cu strategia europeană de vaccinare împotriva Covid-19. România acţionează în context european, pe picior de egalitate cu toate celelalte state membre. Astfel, vaccinul este sigur, gratuit, iar vaccinarea este voluntară”, subliniază Ministerul Apărării Naționale.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4804 secunde