Aleksei Navalnîi anunţă că a intrat în greva foamei în închisoare

276
Aleksei Navalnîi anunţă că a intrat în greva foamei în închisoare - alex-1617207434.jpg

Articole recomandate

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, încarcerat într-o colonie penitenciară, a anunţat miercuri că a intrat în greva foamei, denunţând lipsa accesului la îngrijiri medicale şi o formă de "tortură" prin privarea de somn, relatează AFP şi Reuters.


"Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca un medic pe care l-am ales eu să fie lăsat să vină să mă vadă", a scris pe contul său de Instagram Aleksei Navalnîi, care susţine că suferă de dureri de spate şi de picioare. Potrivit Reuters, mesajul a fost publicat prin intermediul avocaţilor săi. "Ce altceva pot face? Am dreptul de a cere să vină un medic şi să primesc medicamente. În mod stupid, nu mi se asigură nici una, nici cealaltă", a adăugat el.


Acest anunţ intervine după ce opozantul Kremlinului a declarat săptămâna trecută că sănătatea sa se deteriorează. Victimă a unei otrăviri cu agent neurotoxic în luna august a anului trecut, el a imputat acest lucru Kremlinului, care respinge orice implicare. Militant anticorupţie şi critic feroce al preşedintelui Vladimir Putin, el a fost arestat în luna ianuarie, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde era în convalescenţă.


Miercuri, Aleksei Navalnîi a afirmat că are dureri şi la piciorul stâng. "Nu mai simt părţi din piciorul meu drept şi acum din piciorul stâng", a scris el. El a reafirmat, de asemenea, că este victima "unei torturi prin privare de somn", dând asigurări că e trezit "de opt ori pe noapte" cu prilejul controalelor gardienilor. Luni, Aleksei Navalnîi a afirmat pe Instagram că a primit mai multe avertismente de la momentul încarcerării sale, ceea ce îl expune la o posibilă trimitere la izolare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1419 secunde