Alcoolemie record în cazul fostului prefect Ioan Albu, acuzat de ucidere din culpă

996

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a fostului prefect Ioan Albu, în dosarul penal în care acesta este anchetat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, după ce a provocat un accident rutier.



Potrivit anchetatorilor, accidentul rutier a avut loc în seara zilei de 16 februarie, în jurul orei 19.15, când fostul prefect se afla la volanul unui Range Rover și circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin. La un moment dat, mașina condusă de acesta a pătruns pe contrasens și a lovit frontal autoturismul condus de T.A.. În urma impactului, șoferul celei de-a doua mașini și-a pierdut viața.


În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că fostul prefect avea o alcoolemie de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă și 2,20 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă.
"Facem precizarea că trimiterea în judecată a inculpatului este reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual pentru judecarea cauzei, activitate care nu poate în această fază procesuală să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6249 secunde