Albania și-a deconspirat accidental agenții sub acoperire

247
Albania și-a deconspirat accidental agenții sub acoperire - jnc9ntgwjmhhc2g9m2flodhkztexngm2-1545139985.jpg

Articole recomandate

Gafă majoră a autorităților de la Tirana, care au demascat accidental sute de agenți albanezi aflați sub acoperire.


Sute de plăți guvernamentale care au ajuns din greșeală la dispoziția publicului oferă, de fapt, listele cu identitățile agenților acoperiți ai serviciilor secrete din Albania, stat NATO, care lucrează acum pe plan intern și extern, scrie platforma de investigații Bellingcat.


Detaliile investigației au fost publicate pe larg în The Independent.

Cum s-a ajuns la o asemenea scurgere de informații? Dintr-un raționament bine intenționat, dar care nu a ieșit conform planului.


Informațiile delicate au ajuns în spațiul public după ce Ministerul albanez al Economiei și Finanțelor, ca parte a unui program de transparentizare instituțională, a publicat pe site-ul instituției o serie de "foi de calcul" care cuprind plățile zilnice efectuate de către toate instituțiile guvernamentale.

La "grămadă", scrie Bellingcat, s-au strecurat însă și plățile efectuate de către cabinetul premierului, de câteva agenții guvernamentale de securitate și chiar de către administrația prezidențială.

Iar unele dintre notele de plată ale acestor birouri trimit către serviciul de informații al statului, SHISH (Shërbimi Informativ Shtetëror), instituția moștenitoare a temutei securități albaneze SIGURIMI din vremea dictaturii lui Enver Hogea.

Scurgerea de informații prezintă și o paletă detaliată de plăți către personalul de informații militare al Albaniei, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9951 secunde