Alarmant: peste 73 de tone de deșeuri, oprite la graniță

382
Alarmant: peste 73 de tone de deșeuri, oprite la graniță - tonededeseuri2-1621951752.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu desfășoară, în ultima perioadă, la nivelul întregii țări, o acțiune amplă pentru verificarea deșeurilor care intră în țara noastră. Acțiunea vine în contextul în care, în urma unei analize de risc realizate de Garda de Coastă, s-a constatat că tone de deșeuri care ajungeau pe teritoriul țării noastre nu respectau legislația în vigoare. Verificările au scos la iveală aspecte alarmante, motiv pentru care, în repetate rânduri, atât reprezentanții Gărzii de Coastă, ai Gărzii de Mediu, dar și procurorul Teodor Niță, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au subliniat că în ritmul actual, „România ajunge groapa de gunoi a lumii”.


Săptămâna trecută, oamenii legii au continuat verificările în mai multe puncte de trecere a frontierei, atât maritime, cât și rutiere, din estul și sudul țării. În urma acțiunii, au fost oprite de la intrarea în țară 73 de tone de deșeuri, din aluminiu sau polistiren, pentru care nu au putut fi prezentate documente de transfer sau care nu erau declarate în acte.

În Constanța, polițiștii de frontieră au depistat două containere încărcate cu aproximativ 40 de tone de polistiren sub formă de fulgi, în cazul cărora actele nu corespundeau cu realitate. Containerele au fost returnate firmei expeditoare. Totodată, la Giurgiu a fost oprit un camion în care au fost găsite 13 tone de deșeuri din aluminiu, care venea din Bulgaria, pentru o firmă din Călărași. În alt punct de trecere a frontierei, la Albița, a fost oprit un camion încărcat cu 20 de tone de deșeuri din aluminiu, care prezentau contaminări și urme de uleiuri uzate. În ambele cazuri, deșeurile au fost întoarse din drum. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9518 secunde