Afaceriști constănțeni judecați pentru DISTRUGEREA fostei fabrici „SOLVENTUL” din Timișoara

532
Afaceriști constănțeni judecați pentru DISTRUGEREA fostei fabrici „SOLVENTUL” din Timișoara - 8iandnadosartimisoarasursabanatu-1610098981.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru inculpați, la data faptelor administratori aiSC Inter Industries Management SRL, SC Profuture SRL, SC Blue Star Group SRL, SC Go Invest Rng SRL, SC Metal Trade Rng SRL și SC Go Invest Rng SRL pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de evaziune fiscală și evaziune fiscală, în formă continuată, cât și a firmelor respective, pentru aceleași fapte. 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„SC Inter Industrie Management ar fi achiziţionat, în anul 2008, instalaţiile aflate pe platforma fostei fabrici „Solventul” Timişoara, acestea urmând a fi valorificate ulterior ca deşeuri metalice. În acest context, în perioada 2009-2011, primii doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți,  ar fi creat un circuit comercial şi financiar fraudulos constând în vânzări – cumpărări fictive reciproce, succesive, de servicii şi bunuri (mijloace fixe şi deşeuri aparţinând fostului combinat „Solventul” Timişoara). Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de venituri şi cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale în scopul sutragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului”, se arată în documentul procurorilor. 
Acționând în această manieră, inculpații ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 19.696.602 lei (din care impozit pe profit 9.004.161 lei şi TVA 10.692.441 lei), sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.
„Într-un context asemănător, aceeași doi inculpați s-ar fi asociat cu ceilalți oameni de afaceri și, în urma punerii în aplicare a unui circuit comercial şi financiar fraudulos, ar fi procedat astfel încât SC Inter Industries Management SRL să obțină pe nedrept  suma de 405.663 lei, cu titlu de rambursări TVA, aferente perioadei 01.11.2009 – 31.12.2011. Această sumă de bani a fost refuzată la plată de organele fiscale. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Dosarul în care sunt judecați inculpații Ioan Lucian M., Laurențiu Ionuț N., Lavinia Narcisa Niculescu și Aurelia P. a ajuns în atenția magistraților la sfârșitul lunii decembrie 2020. 
De menționat că firmele menționate au drept activitate colectarea și valorificarea deșeurilor feroase. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7098 secunde