Afaceri necurate! 10.000 de euro să duci un irakian în Germania

235

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au reținut, ieri după-amiază, trei cetățeni bulgari care au călăuzit un grup de cetățeni irakieni. Migranții intenționau să ajungă în Spațiul Schenghen, iar bulgarii erau cei care îi ajutau să tranziteze România. 


Alarma s-a dat în noaptea de marți spre miercuri, când ofițerii Gărzii de Coastă Constanța au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, 14 persoane care treceau granița ilegal. Oamenii legii au demarat imediat cercetările și i-au reținut pe cei 14 bărbați care au trecut pe jos, pe la frontiera verde. Polițiștii de Frontieră au stabilit că 12 dintre bărbați sunt cetățeni irakieni, doi dintre ei fiind minori, iar restul cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani. În ceea ce îi privește pe ceilalți doi cetățeni bulgari, aceștia au 29 și 38 de ani. 


Luați la întrebări de oamenii legii, migranții au declarat că intenționau să ajungă în Germania și Elveția. Verificările anchetatorilor au scos la iveală că cetățenii bulgari erau călăuzele migranților. 


"Extinderea cercetărilor a condus la depistarea unei alte călăuze, un cetățean bulgar, în vârstă de 31 de ani, care a încercat să intre în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, la bordul unui autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în Bulgaria. În urma controlului, în interiorul auto-turismului, au fost găsite două grame de substanță vegetală susceptibilă a fi marijuana, care erau ascunse în propriul telefon mobil, în locul acumu-latorului", a precizat ag. șef adj. Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Mii de euro aruncați pe apa sâmbetei 
Cazul a ajuns în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care au demarat procedurile în acest caz. În urma audierilor, oamenii legii au stabilit că fiecare irakian a plătit câte 10.000 de euro pentru cursă. Oamenii legii au întocmit pe numele irakienilor dosar penal pentru comiterea infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar ieri dimineață au ajuns în custodia bulgarilor. 


În ceea ce le privește pe cele trei călăuze, acestea s-au ales cu dosar penal pentru trafic de migranți și complicitate la această infracțiune. Pe numele tânărul de 31 de ani care a fost prins la Vama Veche, a fost întocmit dosar și pentru introducere sau scoatere din țară a drogurilor de risc, fără drept. De asemenea, ofițerii Gărzii de Coastă au sesizat în acest caz Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Anchetatorii au pus sechestru pe două autoturisme folosite de călăuze în transportarea migranților, respectiv un Ford Galaxy și un microbuz Iveco. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6663 secunde