Afaceri murdare privind reabilitarea căii ferate București - Constanța. DNA a intrat pe fir

389
Afaceri murdare privind reabilitarea căii ferate București - Constanța. DNA a intrat pe fir - dna-1566455640.jpg

Articole recomandate

Mario La Sala, cetățean italian, a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată pe ruta București - Constanța.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate corupției au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de Mario La Sala, cetățean italian, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

"Cauza are ca obiect împrejurările și destinația unor comisioane de peste 2 milioane de euro încasate în schimbul deblocării unor plăți datorate de stat unei companii pentru lucrări de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. Lucrările de reabilitare fuseseră efectuate pe tronsoane de cale ferată de pe ruta București - Constanța, fiind finanțate în proporție de 75% din fonduri europene și 25% din bugetul de stat", se precizează în comunicat.

În contul lucrărilor efectuate, arată anchetatorii, compania constructoare avea de încasat de la statul român, prin intermediul beneficiarului lucrărilor CFR (Compania de Căi Ferate), suma de 15 milioane de euro, plăți restante la nivelul lunii mai 2012.

Procurorii notează în ordonanță că, în perioada iunie - iulie 2012, Mario La Sala ar fi pretins unui reprezentant al companiei de construcții suma de 1.900.000 de euro, promițându-i că, datorită influenței pe care o are asupra ministrului Transporturilor, îl va determina să se implice în rezolvarea problemei companiei de construcții, legată de plățile scadente și restante ale CFR, urmând ca banii să fie încasați prin intermediul unor contracte încheiate cu societatea controlată de Favino Roberto Pasquale - Team Delta Proiect SRL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2785 secunde