Afaceri cu măștile neconforme, în vizorul procurorilor de la DNA

Sâmbătă, 05 Decembrie 2020
343
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus anchetarea, sub control judiciar, a directorului general al Unifarm SA, Adrian Eugen Ionel. Acesta este acuzat de abuz în serviciu.

„La data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitatea menționată mai sus, fără respectarea vreunei proceduri și cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziții publice (în valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 „măști chirurgicale cu trei pliuri”. De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”. Ulterior, la doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naționale Unifarm SA ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condițiile de mai sus”, au arătat anchetatorii. Potrivit procurorilor, până în prezent societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunțarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans.

Prin demersurile menționate mai sus, inculpatul Eugen Adrian Ionel ar fi produs un prejudiciu companiei naționale pe care o conducea în valoare de 3.599.988 lei, concomitent cu obținerea unui folos material în același cuantum pentru societatea respectivă.

Menționăm că fostul director al Unifarm SA mai este anchetat într-un dosar penal, vizând luarea de mită. Pagina a fost generata in 0.233 secunde