Aeroportul Tuzla, pe locul al doilea național, în topul mișcărilor de aeronave

1280
Aeroportul Tuzla, pe locul al doilea național, în topul mișcărilor de aeronave - aeroport1-1548837273.jpg

Articole de la același autor

De mai mulți ani consecutiv, Aeroportul Tuzla se clasează pe locul 2 național după Otopeni în topul mișcărilor de aeronave, conform datelor oficiale ale Asociației Aeroporturilor din România.

În anul 2018, pe aeroportul de la malul mării s-au înregistrat 26.654 de decolări și aterizări, plasând Tuzla înaintea celor de la Timișoara, Cluj, Băneasa, Iași, Sibiu etc. Rezultatul este cu atât mai însemnat cu cât această companie nu a beneficiat până acum de ajutoare de stat, în ciuda faptului că reprezintă un important punct pe harta transportului aerian în zona turistică de sud a Mării Negre, cu o arie de colectare bine definită și fără un concurent direct în zonă.

Cu o gestiune 100% privată, caz încă unic în țara noastră, Aeroportul Tuzla a fost modernizat pe parcursul anilor exclusiv din bugete proprii, cu investiții importante în managementul combustibilului, al securității și al siguranței aeroportuare și, bineînțeles, în hangar.

"Tuzla confirmă și prin cifre că este «cel mai dinamic aeroport din România», așa cum a fost premiat, încă din 2009, de Airport Forum - o publicație a Ministerului Transporturilor. Numărul de mișcări este una dintre cele mai importante unități de măsură pentru evaluarea activității unui aeroport și un indicator al gradului de utilizare a infrastructurii. Sunt mândru de echipa mea și mulțumit de creșterea pe care o înregistrează activitatea aeroportului în ultimii ani", a declarat Adrian Vasilache, Managing Partner la Regional Air Services, compania care deține infrastructura aeroportuară de la Tuzla.

Nivelul traficului de pasageri de pe Aeroportul Tuzla este calibrat la tipologia serviciilor oferite și infrastructura de acum, aceasta permițând momentan misiuni de transport de pasageri și mărfuri doar cu avioane mici și medii, zboruri cu elicoptere până la clasa A de performanță, inclusiv cele care operează pe platformele marine, școală de zbor, zboruri în scop medical, activități de parașutism, publicitate aeriană, supraveghere aeriană și zboruri utilitare, inclusiv în agricultură. Anul trecut, 17.331 de pasageri au folosit în siguranță serviciile Regional Air Services.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde