ACUZAȚII la SECȚIA 5 POLIȚIE din Constanța: „Un coleg a fost confirmat COVID 19, nimeni nu a făcut anchetă epidemiologică!”

Vineri, 30 Octombrie 2020, 12:09
765
Un polițist din Constanța a atras atenția, într-o postare pe pagina personală de Facebook, asupra unui aspect de care s-au mai plâns și alți constănțeni: întârzierea reacției Direcției de Sănătate Publică Constanța, dar și a altor instituții, în momentul confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, polițistul din cadrul Secției 5 Poliție atrage atenția că deși în unitatea de poliție este un caz confirmat cu COVID 19, nu a fost făcută ancheta epidemiologică și nu a fost luată nicio măsură restrictivă. 


„Ieri, un coleg al meu a fost depistat pozitiv la virusului SARS-COV-2 și este izolat la domiciliu. Până la ora postării nimeni de la DSP nu a venit la secție să facă anchetă epidemiologică, iar de la nivelul conducerii I.P.J Constanța nici un șef nu a întreprins vreo activitate sau măsură cu privire la acest lucru. Ceilalți colegi nu au familii? Nu se tem pentru sănătatea lor și a membrilor familiilor lor? Acesta nu este primul caz la mine la subunitate, primul fiind în ,,era” DANCU- CHIRU. Nici atunci nu s-a luat nici o măsură din partea conducerii I.PJ. și P.MC. Constanța. Văd că…..se păstrează aceeași meteahnă și bănuiesc că așa este peste tot în M.A.I. Aștept conducerea să mă cheme iar să avem niște contre”, a transmis polițistul. 
La rândul lor, reprezentanții IPJ Constanța au precizat: 


„La data de 26 octombrie, un polițist din cadrul Poliției municipiului Constanța a anunțat telefonic faptul că s-a prezentat la spital, întrucât avea simptome specifice COVID-19. S-a dispus ca acesta sa ramana in autoizolare la domiciliu pana la aflarea rezultatului.


La data de 28 octombrie, polițistul a fost confirmat cu COVID-19, acesta rămânând in continuare izolat la domiciliu. Menționăm faptul că, de la data de 23 octombrie a.c. și până în prezent, polițistul nu s-a prezentat la locul de muncă.
Polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța au informat Direcția de Sănătate Publică și Centrul Medical al IPJ, în vederea dispunerii măsurilor corespunzătoare”.


Pagina a fost generata in 0.375 secunde