Acuzaţii grave la final de mandat. Cetăţeni de onoare ai Constanţei, păcăliţi cu terenuri în litigii?

595
Acuzaţii grave la final de mandat. Cetăţeni de onoare ai Constanţei, păcăliţi cu terenuri în litigii? - cetatenideonoare-1602669663.jpg

Articole de la același autor

Directorul Administraţiei bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, a anunţat, în această dimineaţă că a înaintat o adresă Instituţiei Prefectului Constanţa prin care solicită analizarea de îndată a tuturor proiectelor de hotărâre din ultima şedinţă de Consiliu Local Constanţa, din actualul mandat, prin care mai mulţi cetăţeni de onoare primeau terenuri gratuite. Potrivit acestuia, parcelele respective sunt incluse în diferite litigii, aparţin statutului şi nu pot fi transmise în proprietate privată.

“În ultima ședință de Consiliu Local din mandatul fostului primar Decebal Făgădău, s-a supus la vot aprobarea proiectelor de hotărâre privind atribuirea în proprietate a unor terenuri situate în Municipiul Constanța (str. Prelungirea Bucovinei și Salonic) către proaspeții cetățeni de onoare ai orașului nostru. Toate bune și frumoase, consilierii locali votează (cu bună credință) acest proiect, nefiind prima dată când se punea pe ordinea de zi nominalizarea unor cetățeni de onoare ai Constanței. Însă aceștia nu aveau de unde să știe că terenurile propuse pentru a fi date prin proiectul de hotărâre sunt situate pe faleza litoralului românesc (așa cum este ea definită de Legea Apelor nr. 107/1996), care este un bun public de interes național aflat în proprietatea Statului Român! Noi, cei de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în calitate de administrator legal al plajei și falezelor litoralului românesc al Mării Negre, având în vedere articolele de presă publicate în acea perioadă, am analizat imediat situația terenurilor respective. În urma verificărilor efectuate pe teren de specialiștii din cadrul ABADL, am constatat faptul că imobilele (terenuri) ce fac obiectul proiectelor de hotărâri mai sus menționate, se află pe faleza litoralului românesc!”, susţine Bogdan Bola.

Potrivit acestuia, bunurile care constituie obiect al dreptului de proprietate publică nu pot fi dobândite de către terţi. “Cu toate acestea, fostul primar al Constanţei a considerat că este bine să împroprietărească nişte constănţeni de excepţie cu terenuri care nu sunt cu reale probleme. Şi nu, nu poate invoca faptul că nu ştia…”, mai spune directorul ABADL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3043 secunde