Activități de prevenire desfășurate de polițiștii din Constanța

232
Activități de prevenire desfășurate de polițiștii din Constanța - descinderipolitisti1549881083157-1572519681.jpg

Articole de la același autor

Ieri, 30 octombrie a.c., polițiștiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. Constanța, au desfășurat activități informativ-preventive la Liceul Energetic din municipiul Constanța. 


În acest context, elevii au fost informați despre aspectele legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor. În cadrul întâlnirii, polițiștii le-au prezentat acestora situațiile de risc cu privire la faptul că, în lipsa adoptării unui comportament preventiv, ar putea deveni victime ale traficului de persoane. Tinerii au fost informați cui ar trebui să ceară ajutor în caz de pericol și cum ar putea preveni astfel de situații: 


- Anunță cu cine, unde și cum pleci din oraș sau țară! 


- Înainte de plecare, lasă familiei copii xerox ale documentelor personale (pașaport, contract de muncă, o fotografie recentă, adresa unde vei domicilia și cea a locului de muncă)!


- Cere informații cât mai multor persoane! 


- Acceptă DOAR ofertele care implică un contract de muncă, fără a da curs promisiunilor verbale! 


- Asigură-te că agenția prin care ți-ai găsit un loc de muncă funcționează legal!


Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală, proiectul "Ia atitudine!".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5325 secunde