Acţiunea „Importatorii de artificii 2020”. 770 de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate

246
Acţiunea „Importatorii de artificii 2020”. 770 de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate - actiuneartificii-1607002396.jpg

Articole de la același autor



Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a derulat, în perioada 26 octombrie - 18 noiembrie 2020, acţiunea naţională „Importatorii de artificii 2020”. A fost verificat modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice, în întreaga ţară.
Cele 224 de acțiuni au avut și scopul prevenirii și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. 


În urma a 495 de controale efectuate la persoane fizice și juridice autorizate/neautorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii, au fost întocmite 35 de dosare penale. 
 
40 de persoane sunt cercetate pentru 41 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi al materiilor explosive.
 
Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei.
 
Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  770 de kilograme de articole pirotehnice de diferite clase şi categorii (toate provenind din săvârşirea de infracţiuni sau contravenții la regimul materiilor explozive).
 
Totodată, au fost retrase două autorizaţii de funcţionare de organele de profil, pentru renunțare sau neprezentare la viză.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8116 secunde