Academia Navală împlinește 145 de ani de la înființare

202
Academia Navală împlinește 145 de ani de la înființare - academie1-1510851807.jpg

Articole de la același autor

145 de ani, atât a trecut de la înființarea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". Pentru a marca acest moment important, instituția de învățământ superior a derulat, săptămâna aceasta, o serie de activități, urmând ca, astăzi, începând cu ora 10.00, să organizeze ceremonialul militar "145 de ani de învățământ românesc de marină".

Apoi, în intervalul orar 9.00 -18.00, va avea loc cea de-a V-a ediție a workshop-ului "Cercetare și expertiză la Constanța", organizată de Asociația Generală a Inginerilor din România.

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" își are originile în Școala Flotilei, înființată la data de 17 noiembrie 1872, cu sediul la Galați. Pe parcursul a doi ani de studiu, în această instituție s-au pregătit ofițeri și subofițeri care au îndeplinit diferite funcții la bordul navelor Marinei Militare, dar și ale Flotei Comerciale Române. Ulterior, învățământul superior de marină a evoluat sub diferite denumiri.

După război, secția de marină din Școala de Artilerie, Geniu și Marină și-a reluat activitatea la data de 9 iunie 1920, iar prin decizia ministrului de război, această secție a fost mutată la Constanța și reorganizată într-o instituție de învățământ superior complexă, cu denumirea de Școală Navală.

70 de ani mai târziu, Institutul de Marină a fost reorganizat, ca urmare a consecințelor Revoluției din decembrie 1989, înființându-se Academia Navală "Mircea cel Bătrân", instituție militară de învățământ superior de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.485 secunde