A murit contraamiralul Marcel Dragu! "Generații întregi de maiștri militari îi vor cinsti memoria"

3554
A murit contraamiralul Marcel Dragu!

Articole recomandate

Doliu în rândul marinarilor și în lumea politică a Constanței, la trecerea în neființă a contraamiralului ing. (rtr) Marcel Dragu. Numele acestuia este legat, după cum au subliniat reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, de istoria, evoluția și modernizarea instituției, la comanda căreia s-a aflat între anii 1975-1987 și 1990-1994. 
Născut pe 16 iulie 1937, în jud. Teleorman, Marcel Dragu a absolvit cursurile Facultății de Marină din cadrul Academiei Tehnice Militare. S-a retras din activitatea militară în 1994, când a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă, iar ulterior, în 2009, a fost înaintat la contraamiral. De asemenea, acesta a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de cavaler. 
Contraamiralul Marcel Dragu s-a remarcat și ca o personalitate proeminentă a vieții publice constănțene, fiind prefect al Constanței în perioada august-octombrie 1995 și președinte al Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța, în perioada 2001-2008. 
"Generații întregi de maiștri militari de marină și ofițeri cinstesc memoria contraamiralului Dragu, pe care și-l vor aminti mereu ca pe un iubitor de oameni, un luptător feroce pentru idealurile sale și un apărător al drepturilor aproapelui său. Întreaga sa existență a fost caracterizată de integritate, demnitate și un entuziasm fără margini. Contraamiralul ing. (rtr) Marcel Dragu a fost un mentor și un model de înaltă ținută morală pentru majoritatea celor care l-au cunoscut și ale căror cariere militare le-a influențat. Întregul personal al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale împărtășește durerea pierderii suferite de familia domnului contraamiral Dragu. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Ape line, domnule amiral!", au transmis reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. 


XXX 
Trupul neînsuflețit a fost depus, duminică, 15 septembrie, în cursul după-amiezii, la Mănăstirea Pasărea, de lângă București; luni, 16 septembrie, urmează să fie adus la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", iar înmormântarea va avea loc, marți, 17 septembrie, în Cimitirul Militar Constanța. 
Redacția "Cuget Liber" transmite condoleanțe familiei îndoliate!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4372 secunde