A murit Constantin Iordache, președintele Clubului Amiralilor

Marţi, 12 Martie 2013, 19:24
782
Viceamiralul în rezervă Constantin Iordache, fost șef al Comandamentului Marinei Militare, a decedat ieri dimineață. 


Constantin Iordache s-a născut la 17 octombrie 1934, în satul Piteasca, comuna Găneasa, județul Ilfov. Acesta avea doi fii, ofițeri în Marina Militară. 

Înainte de 1990, viceamiralul a condus delegații ale Marinei Militare în Marea Neagră cu forțe navale ale statelor Tratatului de la Varșovia. De fiecare dată, a acțio-nat în conformitate cu prevederile Doctrinei Naționale de Apărare de atunci, pentru ca forțele navale române să se subordoneze numai comandamentelor militare naționale. A reprezentat Marina Militară la Simpozioanele Puterii Maritime, din 1993 și 1995, la Newport, SUA. 

În cadrul Colegiului Director al Clubului Amiralilor, a avut inițiativa înființării premiului "Ofițerul Anului" și premierea anuală a cărților cu tematică de marină. Ca președinte al Clubului Amiralilor, a organizat mai multe activități în comanda-mente și unități pentru prezentarea celor mai valoroase teze de doctorat și lucrări care vizează dezvoltarea și modernizarea forțelor navale ale României.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde