A început războiul! Turcii au bombardat Siria, să vedem reacția americanilor

25649

Articole de la același autor

Forțele armate turce au lansat, în urmă cu puțin timp, o ofensivă în nordul Siriei, a anunțat președintele Recep Tayyip Erdogan printr-un mesaj pe Twitter, preluat de agențiile de presă internaționale.

Erdogan a denumit operațiunea "Izvorul Păcii" și a afirmat că țintele sunt Statul Islamic și milițiile kurde YPG (Unitățile de Protecție a Poporului), pe care Ankara le consideră aliate cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia.

Conform unui purtător de cuvânt al Forțelor Democrate Siriene (SDF), citat de Reuters, aviația militară turcă a atacat zone civile, provocând "o panică uriașă în rândul populației". O sursă turcă din domeniul securității a declarat aceleiași agenții că atacul va fi sprijinit și de artilerie.

XXX

Mai multe explozii puternice au zguduit, astăzi, orașul Ras al Ain, la granița cu Turcia, în apropiere de orașul turc Ceylanpinar, a declarat un reporter CNN Turk, care a adăugat că sunetul avioanelor era înfricoșător.

Jurnalistul a relatat că, la această oră, se poate vedea mult fum ridicat peste clădirile din Ras al Ain.

Rămâne de văzut ce poziție vor adopta marile puteri SUA și Rusia, în condițiile în care președintele american Donald Trump declarase anterior că "va nimici economia Turciei" dacă aceasta va încălca limitele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3354 secunde