A crescut îngrijorător numărului de delfini eșuați pe plajele românești

120
A crescut îngrijorător numărului de delfini eșuați pe plajele românești - delfini-1597754103.jpg
Biologii marini ai organizației ecologiste Mare Nostrum din Constanța atrag atenția asupra creșterii "îngrijorătoare" a numărului de delfini eșuați pe plajele românești comparativ cu anii precedenți, informează Agerpres.ro.


"La mai puțin de două săptămâni de la Ziua Delfinului, Mare Nostrum vine cu o veste îngrijorătoare: numărul cazurilor de eșuări a crescut în această perioadă. De la începutul lunii august și până acum, au fost înregistrate 21 cazuri și 74 de la începutul acestui an, în vreme ce anul trecut, în această perioadă, au fost raportate la numărul de urgență doar patru cazuri. Cele mai multe cazuri de delfini și marsuini eșuați, 177, au fost înregistrate în 2012 și apoi în 2017 - 130 de exemplare", se arată într-un comunicat.


Potrivit ecologiștilor, de mare importanță în acțiunea de monitorizare a delfinilor este implicarea locuitorilor din zona costieră și a turiștilor, care raportează incidentele la numărul de urgență DELFINI-0763255731.


"Fără ajutorul și implicarea voluntarilor din rândul populației, nu am fi putut fi atât de prompți și nu am fi putut contoriza eficient numărul de eșuări. Facem un apel, pe această cale, către toți constănțenii și turiștii, pentru a semnala în continuare, atunci când văd, delfini eșuați, pentru a ne ajuta atât pe noi, cât și mamiferele marine din Marea Neagră", precizează sursa citată


În această perioadă, Mare Nostrum înregistrează datele privind recensământul delfinilor din Marea Neagră.


"Am coroborat datele înregistrate în cadrul monitorizărilor aeriene CENOBS, precum și cele deja existente, iar momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală", a precizat, conform comunicatului, coordonatorul departamentului Conservarea Biodiversității, din cadrul Mare Nostrum, Marian Paiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0214 secunde