A apărut metoda Accidentul – varianta COVID-19. "Nu dați curs solicitării de a trimite bani!"

337
A apărut metoda Accidentul – varianta COVID-19.

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța îi informează pe cetățeni cu privire la infracțiunea de înșelăciune prin metoda Accidentul - varianta COVID 19! 


Specific acestui mod de operare este faptul că persoanele sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care, prin atribuirea unor calități false și invocând diverse pretexte, încearcă să obțină sume de bani. 


Astfel, persoane necunoscute solicită cetățenilor diferite sume de bani, invocând internarea în spital a unei rude apropiate, ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul Covid-19. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, sunt solicitate sume mari de bani.


Pentru prevenirea unor astfel de situații, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care sunteți contactați telefonic de persoane necunoscute, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, și să nu dați curs solicitării de a trimite bani. De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat! 


Dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victima unei infracțiuni de înșelăciune, apelați numărul unic de urgență 112!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6132 secunde