57 de militari români, într-o misiune istorică, în Marea Mediterană!

524
57 de militari români, într-o misiune istorică, în Marea Mediterană! - marinariiromani-1552290439.jpg
Nava Maritimă Hidrografică "Alexandru Cătuneanu" participă, în perioada 10 - 25 martie, la Exercițiul multinațional ARIADNE 19, organizat de Forțele Navale Elene. Nava a plecat din portul Constanța duminică, 10 martie, luând cap-compas portul Souda din Insula Creta, Grecia, unde se va integra într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Franței, Germaniei, Greciei, Italiei și Spaniei.


Exercițiul este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante. Prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană, România demonstrează faptul că este un partener credibil și un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic al NATO.


Nava Maritimă Hidrografică "Alexandru Cătuneanu" este comandată de către căpitan-comandorul Rogers CASIAN și are un echipaj de 57 militari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2579 secunde