X
X
Mai multe ştiri online:

42 de muncitori români de la o fermă-focar de COVID-19 au fost repatriați

Ştire online publicată Luni, 10 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
42 de muncitori români de la o fermă-focar de COVID-19 din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost repatriați pe cale rutieră, pe 8 august, costurile fiind suportate de către autoritățile germane, potrivit Observatorul.ro.


Ministerul Afacerilor Externe anunță că cei 42 de muncitori, repatriați la cerere, dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.


Aceștia se adaugă celor 153 de cetățeni români, lucrători în cadrul aceleiași ferme, care au revenit în țară la 7 august a.c., cu o cursă aeriană tip charter, în condițiile în care dețineau trei teste negative pentru COVID-19 sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.


Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.2794 secunde