306 cetățeni români de pe vasele de croazieră din America de Nord au fost repatriați

Joi, 21 Mai 2020
284
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că joi dimineață au revenit în țară 306 cetățeni români și șase cetățeni străini - membri de familie ai acestora - care lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră în zona Americii de Nord și a Caraibilor.


MAE arată că, în continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de protecție sanitară și de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, joi dimineața, au revenit în țară 306 cetățeni români și șase cetățeni străini, membri de familie - un cetățean al Republicii Columbia, doi cetățeni ai Regatului Thailandei, un cetățean al Republicii Italiene, un cetățean al Republicii Serbia și un cetățean al Republicii Macedonia de Nord.


Ministerul Afacerilor Externe menționează că, prin intermediul Ambasadei României la Washington și al oficiilor consulare ale României la Miami și la Los Angeles, a efectuat demersuri constante atât pe lângă companiile care dețineau navele, cât și pe lângă autoritățile americane, în vederea facilitării repatrierii. Cetățenii români au călătorit din SUA către Republica Croația (Dubrovnik), la bordul unei nave.


Totodată, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Zagreb, a întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile croate pentru a facilita debarcarea și transportul cetățenilor români și a membrilor de familie ai acestora în vederea transferului către România. Astfel, aceștia au fost preluați din Republica Croația cu două zboruri charter operate de către o companie privată, contractate de către compania angajatoare.


Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington și la Zagreb și al Consulatelor Generale ale României la Miami și la Los Angeles.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3388 secunde