150 de români de la o fermă din Bavaria, infectați cu coronavirus

Luni, 27 Iulie 2020
138
Aproximativ 150 de români care lucrează la o fermă din Germania, în regiunea Dingolfing-Landau, au fost testați pozitiv cu coronavirus, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat. Ferma a fost plasată în carantină. În total, peste 1.500 de muncitori români la fermele și abatoarele din Germania s-au infectat cu noul coronavirus.


"174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate", potrivit comunicatului MAE, care ține legătura cu autoritățile germane.


Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical luni dimineață, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate.


Date exacte despre situația românilor vor fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate.


La acea fermă lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea cetățeni români.


MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație.


Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.


Cazul de la ferma din Dingolfing-Landau nu este singular. În urmă cu o lună, nu mai puțin de 1.000 de români au fost depistați cu coronavirus la cel mai mare abator din Germania, unde lucrează mii de muncitori din estul Europei, majoritatea români. Întreaga zonă a fost pusă în carantină.  


La o altă fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, unde lucrează 320 de români, 19 au fost confirmați cu coronavirus. 


Infectări cu coronavirus s-au înregistrat și în rândul muncitorilor sezonieri români care au plecat în Germania să culeagă sparanghel, iar unul dintre ei chiar a murit. 


În urmă cu o lună, ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, estima la 1.300 - 1.400 numărul românilor infectați cu coronavirus în Germania.


Adăugând și cazurile nou raportate, bilanțul românilor care s-au infectat cu coronavirus în germania depășește 1.500 de cazuri.


MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789. 


Sursa: digi24.ro
Pagina a fost generata in 0.3204 secunde