13 constănțeni, urmăriți penal în Dosarul "Fraude la referendum"

355
13 constănțeni, urmăriți penal în Dosarul
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus începerea urmăririi penale față de alte 13 persoane de la Constanța, în Dosarul "Fraude la referendum". De această dată, este vorba de membrii a două secții de votare din localitatea Lumina. 

Potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de procurorii parchetului amintit, s-a început urmărirea penală față de Lenuța Lăcrămioara Simion, Georgiana Andronic, Marioara Miuțu, Răzvan Alexandru Covaliuc, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădișteanu și Violeta Stănimir (membri au secției de votare nr. 488 din Lumina), precum și față de Elena Iordan, Gheorghe Grădișteanu, Felicia Negoiță, Constantin Tache, Vasilică Vărvăroiu și Adelina Gabriela Tache (membri ai secției de votare nr. 489 din Lumina) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000. 

Prin rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: "Cu ocazia desfășurării referendumului național din data de 29.07.2012, învinuiții au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne și a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2193 secunde