112 camioane cu șoferi români, sechestrate în Belgia

447
112 camioane cu șoferi români, sechestrate în Belgia - tir-1511218387.jpg

Articole recomandate

112 camioane slovace, cu șoferi români, au fost sechestrate în Belgia. De opt ani, români muncesc trei luni în Belgia, după care se întorc în țară și revin la muncă, fără să treacă vreodată prin Slovacia. Salariile și cotizațiile lor sunt plătite conform legilor de la Bratislava. Iar compania slovacă este o filială a unei firme belgiene.



Potrivit presei din Belgia, românii s-au plâns de condițiile de muncă și de viață. Cei care au fost găsiți la sediul firmei au fost audiați de inspecția muncii, iar sediul companiei a fost percheziționat.

Toți șoferii care se aflau în cursă au fost anunțați să nu mai vină la firmă. Anchetatorii vor să afle dacă firma belgiană practica dumpingul social, creând o concurență neloială pe piață.

"În momentul în care oamenii au văzut că cineva este interesat de soarta lor, de sistemul de transport, în urma acestui control, efectiv - șoferii au izbucnit. Condițiile de lucru nu sunt foarte bune acolo. Șoferul, timp de trei luni de zile, locuiește doar în cabina camionului, acolo doarme, acolo își gătește mâncarea", spune Daniel Iacob, membru al sindicatului FNV.

"În acel garaj sunt aproximativ 120-130 de locuri de parcare pentru camioane, iar pentru acești șoferi sunt disponibile doar două cabine de duș și trei toalete. Camioanele nu sunt sigilate, datorită faptului că șoferii trebuie să doarmă undeva. În momentul de față, oamenii sunt în curtea companiei, așteaptă de pe o zi pe alta să vadă ce se va întâmpla", adaugă el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0416 secunde