11 septembrie / IMAGINILE DURERII! Se împlinesc 16 ani de la atacurile teroriste care au schimbat lumea

299
11 septembrie / IMAGINILE DURERII! Se împlinesc 16 ani de la atacurile teroriste care au schimbat lumea - 646x404-1505111990.jpg

Articole recomandate

Acum 16 ani, la 11 septembrie 2001, întreaga lume încremenea de spaimă. În New York, la ora 8 și 46 de minute, dimineața - ora 15:46 la București -  un avion deturnat de teroriști lovea turnul de nord al World Trade Center.






17 minute mai târziu, a doua aeronavă intra în turnul de Sud al complexului din Manhattan.




Cele două turnuri gemene, simboluri ale New York-ului și ale succesului american, s-au prăbușit.




Al treilea avion deturnat de teroriști a fost prăbușit intenționat peste clădirea Pentagonului, în statul Virginia. O a patra aeronavă, despre care se crede că avea ca țintă Casa Albă, a căzut pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii.




Rețeaua teroristă Al-Qaida, condusă atunci de Osama bin Laden, a revendicat aceste atacuri coordonate, săvârșite de 19 militanți islamiști.



Atentatele de la 11 septembrie au fost cel mai sângeros atac comis pe teritoriul american: aproape 3.000 de oameni au murit.



O ceremonie în memoria victimelor va fi organizată azi la memorialul construit în locul World Trade Center din New York.




























sursa foto: adevarul.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2699 secunde