Ziua Maritimă Mondială din acest an va fi sărbătorită online

209
Ziua Maritimă Mondială din acest an va fi sărbătorită online - ziuamaritimamondialasarbatoritao-1600701371.jpg

Articole de la același autor

Ziua Maritimă Mondială este celebrată în fiecare an în ultima săptămână din luna septembrie. Ea constituie un prilej de a atrage atenția asupra siguranței navigației, a mediului marin și, în particular, a activității Organizației Maritime Internaționale (IMO).

Tema pentru acest an - „Transport maritim durabil pentru o planetă durabilă”- a fost aleasă pentru a crește gradul de conștientizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Industria navală, cu sprijinul cadrului de reglementare al IMO, a început tranziția către acest viitor durabil. După cum se știe, IMO a adoptat și va continua să dezvolte măsuri pentru: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră; reducerea conținutului de sulf din păcura navelor; punerea în aplicare a Convenției privind gestionarea apei de balast; protejarea regiunilor polare; reducerea deșeurilor marine; îmbunătățirea eficienței transportului prin schimbul electronic de informații. Va continua să răspundă provocărilor digitalizării transportului maritim și să sporească participarea femeilor în comunitatea maritimă.

Pandemia COVID-19 a evidențiat profesionalismul și sacrificiul celor două milioane de navigatori care servesc pe flota comercială mondială. Transportul maritim a continuat să transporte mai mult de 80% din comerțul mondial, inclusiv materiale medicale vitale, alimente și alte bunuri de bază care sunt esențiale pentru răspunsul și recuperarea COVID-19, în condițiile în care sute de mii de navigatori se confruntă cu o criză umanitară, deoarece au fost blocați pe mare, incapabili să coboare de pe navele pe care le operează cu contracte prelungite cu mai multe luni.

Ziua Mondială Maritimă din acest an va fi sărbătorită pe 24 septembrie 2020 sub forma unui eveniment online organizat de IMO, din cauza măsurilor de distanțare socială cauzate de pandemie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4455 secunde