Sezonul estival 2013 le-a lăsat un gust amar

Zeci de hoteluri de pe litoral, scoase la vânzare

1978
5
Zeci de hoteluri de pe litoral, scoase la vânzare - hotelurimamaia-1379254291.jpg

Articole de la același autor

Pe litoral au ajuns și în această vară în jur de două milioane de turiști, atât au aproximat asociațiile din domeniu, însă cu siguranță nu chiar toți hotelierii au avut profiturile așteptate. Românul care a venit la mare nu a mai cheltuit ca în anii precedenți. În plus, și-a mai scurtat puțin și va-canța, tot din considerente financiare.

Hotelierii din sudul litoralului au avut cel mai mult de suferit. Dacă în Mamaia numărul turiștilor a crescut ușor, cu aproximativ 5 procente, după cum au spus reprezentanții asociațiilor din turism, în sud acesta a scăzut. Motive ar fi destule. Principalul, în ciuda câtorva investiții, mare lucru nu prea s-a schimbat în aceste stațiuni. Iar cum turistul român a devenit destul de pretențios, puțini mai sunt aceia care se mulțumesc chiar cu orice. Mai mult, din dorința de a da cât mai puțini bani pe vacanță, foarte mulți dintre cei care și-au propus să ajungă pe litoral au preferat să-și cumpere vacanțele cu luni bune înainte de a se caza, un cuțit însă cu două tăișuri pentru hotelieri; prețul de recepție le-ar aduce mai mult profit.

Hoteluri de milioane de euro

Așa se face că foarte mulți proprietari de hoteluri, fie ele mai mici sau mai mari, caută acum cu disperare să le vândă. Iar cei interesați au de unde alege: Eforie, Neptun, Costinești, Olimp, Mangalia, Mamaia, Constanța, și lista poate continua, căci vorbim despre zeci de oferte! Prețurile nu sunt nici ele de neglijat, și asta deoarece avem pe piață și mari hoteluri. În acest caz se vorbește de milioane de euro. Multe milioane de euro. Unul dintre cele mai scumpe hoteluri scoase acum la vânzare pe litoral, foarte cunoscut de altfel și apreciat de turiști, costă 15 milioane de euro. Este în Mamaia, undeva în zona hotelului Iaki, și are nu mai puțin de 14 etaje. Este un hotel clasificat la trei stele, însă are o suprafață utilă de 9.000 mp; în plus, vorbim despre un teren de 15.000 mp. Are 230 de camere, terase, restaurant, piscină, săli de conferințe, spații comerciale. Iar acesta este doar un exemplu.

Reprezentanții asociațiilor din turism spun că sunt variate motivele din cauza cărora avem o ofertă atât de generoasă de hoteluri scoase la vânzare. O problemă importantă este că multe dintre unitățile de cazare de pe litoral au nevoie, pentru a putea fi competitive și pe viitor, de renovări capitale, lucru pe care puțini și-l permit în această perioadă. Așadar, proprietarii preferă să vândă și fie să se retragă, fie să meargă pe o altă investiție, pornită de la zero.

Comentează știrea

olalla
16 septembrie 2013
cum?

reclama cu chiuituri a lui Mazare, pe care s-au cheltuit atiti bani, nu a avut efectul economic scontat? eeeeeeeeeeeeeee, pai cum va permiteti sa publicatia stfel de stiri?

Andrei
16 septembrie 2013
mai usor cu pianul pe scari

Sunt scoase la vanzare hotelurile detinute de THR Marea Neagra, cele detinute de SIF Transilvania si fratii Nicula in deosebi acelea unde nu s-au facut investitii, acelea din sudul litoralului care a inregistrat scaderi anul acesta. Mamaia a mers bine si se vede dupa santierele care au inceput si proiectele care exista. Sunt 8 hoteluri care vor fi construite anul acesta in Mamaia.

Răspuns la: cum?
Adăugat de : olalla, 16 septembrie 2013
reclama cu chiuituri a lui Mazare, pe care s-au cheltuit atiti bani, nu a avut efectul economic scontat? eeeeeeeeeeeeeee, pai cum va permiteti sa...
Dina
16 septembrie 2013
Oferta zilei

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

olalla
16 septembrie 2013
@Andrei

mda, foarte usor... din cate s-a publicat, hotelierii din Mamaia au raportat un nr. de turisti cu 5% mai mare ca anul trecut, dar incasari la acelasi nivel... Asta inseamna rentabilitate "0" pentru cheltuielile facute cu publicitatea. Sau rentabilitate doar pentru cateva hoteluri. Stim ale cui... Deci, utilizarea banilor publici pentru a obtine profit personal... Da?

MIELUTU
28 septembrie 2013
marlanie si incompetenta

paris-lisabona 7 zile, mic dejun si cina plus avion in hotel 3 stele 450E. paris-luxor, avion,croaziera pe nil,vapor 5 stele, piscina,3 mese,plus ceaiul la 5h,vizite gratuite pana la asuan,ghid 4 limbi,7 zile, 500E. tunisia sau maroc ,aceleasi conditii 400E, umbrele,sezlonguri,echitatie,piscine,etc gratis.servicii exemplare. MAMAIA 4 ZILE DOAR MIC DEJUN, HOTEL 3 STELE 400E.servicii la limita bunului simt. fara comentarii.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4052 secunde